Яка частина яловичини містить більше заліза?

д. Яловиче м'ясо є і постачальником мінеральних солей (натрію, калію, магнію, фосфору, заліза, міді, цинку, кобальту та ін.). Найбільший вміст заліза, встановлений у яловичої печінкистановить 8.4 мг%. Відварена яловичина корисна всім.

Кількості гемової заліза, Яке засвоюється більш ефективно, ніж мікроелемент з продуктів рослинного походження, у них достатньо. Свиняча печінка найкраща, як лідер за змістом заліза.

Джерела заліза тваринного походження
ДжерелоКількість заліза
Яловичина, м'ясо та субпродукти, селезінка, 3 унції (90 г)33,5 мг
Куряча печінка, 3 унції (90 г)11,6 мг
Каракатиця, 3 унції (90 г)9,2 мг

•Feb 20, 2022

Безпосередньо в м'ясо заліза менше. Найбільше його в кролятині – 4,5, яловичині – 3,5, баранині – 3, свинині, курці – 1,5 мг.

loading
×