Яка фортеця у саке?

Саке можна назвати рисовим вином – це перш за все продукт натуральної ферментації, і його міцність зазвичай складає від 14 до 16%.19 Apr 2022

Чому саке можна вважати самим міцним алкоголем у світі Чому ж саке називається найміцнішим алкогольним напоєм? Справа в тому, що та ж горілка на етапі до дистиляції містить менше 10% алкоголю! Те ж саме можна сказати про інші міцні напої – коньяк, віскі і т.д.

Для порівняння: у харчовому рисі залишають 90% зерна, тоді як у рисі для преміального саке – Не більше 50%. Саке відрізняється від зернової горілки і тому рис йому також підходить не будь-який.

Саке п'ють охолодженим, підігрітим і за кімнатної температури. У кожного виду саке своя температура подачі, за якої максимально розкривається аромат напою. Наприклад, сорт гіндзе рекомендується подавати холодним, дюммай – навпаки, теплим або кімнатної температури.

loading
×