Яка їжа була у 19 столітті?

У XIX столітті фірмовою стравою були гречаники, які ламали і поливали або оцтом, або гірчицею, їх можна було є прямо на ходу. Дуже любили кисіль. Наприклад, гороховий. Це було одна з найпоширеніших вуличних страв XIX століття.

Ми почнемо з того, чим харчувалися робітники. Робітники у містах у середині XIX століття отримували від своїх господарів хліб печений, яловичину або рибу варену, олію пісну, олію топлену, борошно для щій, крупу гречану, капусту, картопля, цибуля, гриби, сіль.

До страв, що з'явилися в XIX столітті і популярними зараз можна віднести: пельмені (саме в 19 столітті вони стали дуже популярні), гречаники або млинці з гречаної крупи, бефстрогани, ростбіф (1820гг в Росію прийшла мода на англійську кухню), знаменитий салат Олів'є, вінегрет і т.д.

loading
×