Яка каша виготовляється з кукурудзи?

З кукурудзяної крупи готують кашу, мамалигу, додають у запіканки, супи. Кукурудзяна каша має специфічний смак, жорстка за консистенцією, збільшуючись у процесі приготування в 3-4 рази. Кашу варити можна з урахуванням води чи молока.

Найпоширеніша страва з крупи кукурудзяної – кукурудзяна каша, відома також під італійською назвою – «полента» або молдавською – «мамалига». Люблять кукурудзяну крупу й у Грузії, де з неї готують кашу з сиром та печуть кукурудзяні коржі. Як варити кукурудзяну крупу?

Інша назва кукурудзи – маїс. Так називають її на батьківщині – у Південній Америці, де ця культура обробляється кілька тисяч років. Потрапивши до Європи у 16 ​​столітті, цей злак влаштувався у південних регіонах і став незамінним продуктом у національних кухнях багатьох народів.

Кукурудзяна крупа — це отримана із зерен кукурудзи за допомогою дроблення та шліфування. крупа. Буває великого та дрібного помелу. Харчова цінність на 100 р.

loading
×