Яка кислота міститься у суниці?

Цінність ягід суниці визначає високий вміст у них аскорбінової кислоти (120 мг на 100 г свіжих ягід). У ній міститься багато не тільки вітаміну С, але й каротину, вітамінів В1, В2, РР, фолієвої кислоти, цілий ряд мікроелементів: залізо, мідь, кобальт, марганець, які беруть участь у кровотворенні.

Настій листя суниці володіє загальнозміцнюючим, седативним, судинорозширювальним, тонізуючим, кровотворним, протизапальним, сечогінним, жовчогінним, протисклеротичним, гіпоглікемічним, властивостями.

У ягодах суниці міститься до 15% цукру, яблучна, лимонна кислота, вітаміни А, З, В1, В5. В6, К, мінеральні речовини – залізо, калій, фосфор, крім того, рибофлавіни, омега-3 жирні кислоти, дубильні речовини, ефірні олії, фітонциди.

Листя суниці ефективно борються з вірусами та відновлюють імунітет після перенесених захворювань. Відвари та чаї використовуються для полоскання горла. Виразки. Відвари листя застосовуються для загоєння внутрішніх ран у шлунку чи кишечнику.

loading
×