Яка кислота у вишні?

У плодах містяться – 1,5-2,4% органічних кислот (в основному яблучна та лимонна); – вітаміни С, В1, В2, Р, РР, каротин, фолієва кислота. Вишня багата (до 11%) пектиновими речовинами.

У плодах вишні містяться цукри, органічні кислоти, вітаміни С, В1, В2, Р, РР, каротин, фолієва кислота, пектини, мінеральні солі. У плодоніжках виявлено танін, у листі багато вітаміну С, кумаринів, присутні амігдалін, лимонна кислота, дубильні речовини. У насінні вишні є ефірна олія.

Шкода вишнікому протипоказана Після того, як з'їли вишню, необхідно обполіскувати рот, оскільки кислоти руйнують зубну емаль. Обережно варто поставитися людям, які мають проблеми з ШКТ: підвищена кислотність, виразка, гастрит. Також алергікам під час загострень не рекомендується вживати вишню.

loading
×