Яка користь від макухи?

Наявність у макуху клітковини (до 20 відсотків) дозволяє покращити процес травлення у тварин, а загалом його багатий склад сприяє зміцненню імунної системи, покращенню якості сільгосппродукції (яєць, м'яса, молока), підвищенню продуктивності у птахів та тварин.

Макуха конопляний – це унікальне джерело протеїну (рослинного білка), натурального каротину, фітостеролів та фосфоліпідів. Здатний запобігти анемії, а калій, цинк, сірка і магній, що входять до складу, зміцнять серцево-судинну і нервову систему.

Можна вживати макуха наступним чином: залити столову ложку макуха половиною склянки гарячої води, дати настоятися. Пити одержану суміш рекомендується двічі на день. При лікуванні виразкової хвороби рекомендується приймати склад перед кожним прийомом їжі.

Продукт, що містить білки, клітковину та мінеральні речовини, традиційно використовується як добавка до раціону худоби. Останнім часом, зі зростанням популярності органічного землеробства гірчичний макуха застосовують на городі, садівництві, як добавку для кімнатних рослин.

loading
×