Яка користь від ягід брусниці?

Брусниця на 86% складається із води, тому вона має потужну сечогінну дію і нормалізує обмін речовин. Брусниця може використовуватися для приготування звичайних та дієтичних страв. Вона не лише насичує організм корисними речовинами, а й сприяє зниженню зайвої ваги.

У народній медицині застосовують також ягоди брусниці. Ними лікують туберкульоз легень, гастрити зі зниженою кислотністю, ревматизм. Відвар ягід (морс) добре допомагає при лихоманливих станах. Сік корисний при зниженому артеріальному тиску, а свіжі ягоди полегшують стан хворих при неврозах клімактеричних.

Брусниця — одна з найкорисніших лісових ягід, яку широко використовують у медицині та кулінарії.Також брусниця протипоказана людям при:

  • загострення виразки шлунка та дванадцятипалої кишки;
  • гастриті з підвищеною кислотністю;
  • зниженому артеріальному тиску;
  • відновлення після операцій (брусниця розріджує кров).

Свіжі ягоди брусниці та її сік корисні при авітамінозах, гастритах зі зниженою кислотністю шлункового соку; при підвищеному артеріальному тиску. Напій з брусничним соком застосовують при застуді, загальній слабкості, грипі, головному болі, запорах. Відвар з ягід добре вгамовує спрагу за підвищеної температури.

loading
×