Яка ковбаса краща за категорію А чи Б?
М'ясний продукт категорії А міститиме від 80 до 100% м'ясних інгредієнтів, Б — від 60 до 80% тощо по спадній. Експерт зазначає, що найчастіше ковбасні вироби виробляють категорій А та Б. Ковбасу категорій А та Б називають «м'ясним продуктом», а категорії В — вже «м'ясомістким».27 Dec 2019
Категорія А — понад 60% м'язової тканини.Збереглося воно тільки для ковбас з м'яса птиці та вказує на якість та процентний вміст м'ясної сировини.
- Cорт екстра – не менше 80% шматкового м'яса, з якого не менше 50% – біле м'ясо.
- Вищий сорт – не менше 80% шматкового м'яса.
- Перший сорт – не менше 50% шматкового м'яса.
Категорія "А" – ковбасні вироби з масовою часткою м'язової тканини в рецептурі понад 60%. Категорія "Б" – ковбасний виріб з масовою часткою м'язової тканини в рецептурі 40-60%", – сказала Людмила Теньковська. Вона пояснила, що за новим стандартом ковбасні вироби діляться на чотири групи.
Категорія А: «Барання», «Делікатесна», «Коханецька», «Московська», «Мускатна», «Російська», «Сервелат», «Сервелат губернський», «Слов'янська».