Яка кухня в Марокко?

Національна марокканська кухня є оригінальний мікс з арабської, берберської, єврейської та середземноморської кухонь. Для створення національних страв Марокко йдуть фрукти, овочі, м'ясо і морепродукти. Але головна особливість традиційної кухні Марокко – це спеції.

Національна страва – Tajine (тажин) – традиційна страва мешканців Марракеша, найдавнішого міста Марокко.

Типові страви марокканської кухні

  • Харіра Харіра – типовий марокканський злегка кислуватий томатний суп, який неодмінно варто спробувати, якщо ви приїхали в Марокко, оскільки це найбільш типова страва місцевої кухні. …
  • Тажин (таджин).
  • Bastila / Pastilla. …
  • Шампур.
  • Кефт …
  • Курка …
  • Кебаб …
  • Бріуа

Важливим джерелом білків є бобові: сочевиця, нут та садові боби: їх додають у тушковані страви, з них роблять бутербродні пасти. Найчастіше використовуване м'ясо в марокканської кухні – баранина та курятина, а також м'ясо голубів; у прибережних районах ловлять рибу.

loading
×