19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Яка кухня в Марокко?
Національна марокканська кухня є оригінальний мікс з арабської, берберської, єврейської та середземноморської кухонь. Для створення національних страв Марокко йдуть фрукти, овочі, м'ясо і морепродукти. Але головна особливість традиційної кухні Марокко – це спеції.
Національна страва – Tajine (тажин) – традиційна страва мешканців Марракеша, найдавнішого міста Марокко.
Типові страви марокканської кухні
- Харіра Харіра – типовий марокканський злегка кислуватий томатний суп, який неодмінно варто спробувати, якщо ви приїхали в Марокко, оскільки це найбільш типова страва місцевої кухні. …
- Тажин (таджин).
- Bastila / Pastilla. …
- Шампур.
- Кефт …
- Курка …
- Кебаб …
- Бріуа
Важливим джерелом білків є бобові: сочевиця, нут та садові боби: їх додають у тушковані страви, з них роблять бутербродні пасти. Найчастіше використовуване м'ясо в марокканської кухні – баранина та курятина, а також м'ясо голубів; у прибережних районах ловлять рибу.