Яка куркума гарна?

Як і будь-яка пряність, куркума краще зберігає корисні властивості в цілому вигляді, не перемелену на порошок. Корінь рослини потрібно вибирати щільне, досить пружне, не м'яке і без зовнішніх пошкоджень.. Інтенсивність відтінку залежить від сорту та місця зростання кореня, жовтий колір дає пігмент куркумін.May 11, 2017

"Людям, схильним до утворення каменів у нирках, не варто їсти багато куркуми через присутніх у ній оксалатів, але їх відсоток становить лише 2%, і, швидше за все, прийнятна кількість спеції має бути безпечною для більшості", – додає Петерсен. Активним інгредієнтом куркуми є куркумін.

Її вживання допомагає прокинутися, активізує роботу органів шлунково-кишкового тракту, сприяє виведенню зайвої рідини з міжклітинного простору. Сама по собі чиста вода вкрай корисна для організму, якщо додати до неї додаткові інгредієнти, цінність подібного напою зросте.

Основна діюча речовина у складі прянощі – куркумін.

  1. Закип'ятити 500 мл води і додати 4 столові ложки чорного або зеленого чаю.
  2. Додати 4 шматочки імбиру, 2 ложки куркуми, трохи меду.
  3. Після остигання влити 0,5 літра кефіру.
  4. Приймати щодня вранці чи ввечері.

Jan 24, 2020

loading
×