Яка має бути цукристість сусла?

Цукровість сировини може сягати 20%. На практиці дріжджі можуть переробити не більше 300-350 г цукру в літрі сусла (і краще останні 100-150 г вводити після стадії бурхливого бродіння). Якщо цукристість нашої сировини становить приблизно 6–8%.28 Aug 2015

Для підтримки нормального бродіння цукристість сусла має перевищувати 10-15%. Щоб забезпечити цю умову цукор вносять частинами (дрібно). Через 2-3 дні після початку бродіння виноградне сусло пробують на смак. Коли воно стає кислуватим (цукор переробився) слід внести 50 грам цукру на кожен літр соку.

Кінцева густина (дозріла браги) повинна становитиме 1,5 – 2,5 %. Якщо густина вище зазначеного числа, це означає, що бродіння продовжується.

Для того щоб визначити цукристість соку (не обов'язково виноградного), Вам необхідні ареометри для вимірювання необхідної щільності, як правило, на всі випадки достатньо двох – з поділками від 1000 до 1080 і від 1080 до 1160 г/дм3, скляний циліндр або будь-який інший прозорий, досить вузький посуд, в котрому …

loading
×