Яка має бути глибина у мангалу?
Оптимальна глибина мангалу для шашлику – 15-20 см. Зменшення цих розмірів призведе до швидкого підгоряння страви через сильний жар. Збільшення – сприятиме недостатності тепла. Для приготування шашлику необхідно 5-10 см вугілля. 19 квітня 2021
Тому жаровня мангала для дачі або заміського будинку повинна бути виготовлена із сталі мінімум 2 мм. При цьому дуже важлива наявність посилення у вигляді прутків або інших ребер жорсткості. Рекомендований розмір 2 мм жаровні – не більше 800 мм у довжину, і спалювати в ній краще вугілля.
15 см Ідеальною висоти мангалу не буває – як ми з'ясували, вона залежить від розміру шматка та часу готовності. Оптимальним розміром вважається середня висота – 12-15 см (можна смажити середнього розміру шашлики, без крайнощів, а залежно від розміру шматків жар регулювати кількістю вугілля).
Стандартні параметри становлять 30 – 40 см. Ширину мангала необхідно підбирати так, щоб краї шампура виступали за його межі на 5 – 7 см. Можна виготовити універсальний виріб, призначений для приготування як шашлику, і барбекю. При цьому слід враховувати ширину та ґрати.