Яка має бути температура молока для дріжджів?

Для дріжджових виробів рідина (молоко чи вода) має бути підігрітою до 30-35ºС. Адже якщо температура рідини буде нижчою або високою, дріжджі можуть втратити свою активність. 4.20-Jan-2015

З погляду життєдіяльності дріжджів: їм подобається розмножуватися в діапазоні 18-35 °. Найбільш ефективні температури – 25 ° -28 °, а для спиртового рекомендують верхні прикордонні температури 30°-35°.

Потрібно домогтися особливого клімату: 80% вологості і температури 25-27 °С. Тепло активує дріжджі, які перетворюють цукор на вуглекислий газ, а тісто піднімається.

Оптимальна температура для остаточного вистоювання тестових заготовок – 32–38°С. Її зниження призводить до помітного уповільнення процесу. При температурі вище 38 °С тісто занадто швидко набирає кислотність, тому що такі умови максимально сприятливі для кислотоутворюючої мікрофлори.

loading
×