Яка має бути температура при гарячому копченні сала?

Яка оптимальна температура копчення сала у коптильні гарячого копчення Щоб приготувати гарне сало гарячого копчення у коптильні, температуру в ній необхідно підтримувати в межах 80-90 градусів.

Гаряче копчення – це загальна назва технологій димової обробки м'яса, риби, птиці чи сиру при температурі вище +45℃. При цією температурі білок всередині продукту згортається і він набуває нових смакових якостей. Температура +72℃ – це важливе граничне значення температури всередині продукту, т. до.

3 години Зазвичай продукти коптять у коптильні гарячого копчення 1-3 години (час готування залежить від типу продукту та особливостей коптильні). Температура диму в коптильні становить 60-80 градусів Цельсія, якщо використовуються продукти після часткового приготування варінням, або 80-100 градусів, якщо використовуються сирі продукти.

Різкий копчений запах залишається лише у тому випадку, якщо продукт після копчення не провітрювався. Обов'язково після копчення продукти повинні "відпочити" на свіжому повітрі не менше 6 годин. В ідеалі 12:00. За цей час різкий копчений запах піде, і продукт буде із приємним копченим ароматом.

loading
×