Яка найкраща олія?
На першому місці опинилося олія соняшникова рафінована дезодорована «Слобода». Це дійсно олія вищого ґатунку, яка повністю відповідає заявленому в маркуванні ГОСТ 1129-2013. А також воно з честю пройшло перевірку вимог безпеки за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками.
Лідер серед харчових рослинних олій — оливкова. За складом воно змагається з соняшниковим, але має одну безперечну перевагу. Оливкова олія – єдиний рослинний жир, на якому можна смажити. Олеїнова кислота – його основна складова – не окислюється при нагріванні і не утворює шкідливих речовин.
Одними з самих безпечних фахівці також визнали оливкова олія і олія авокадо. – Як і оливкова олія, олія авокадо містить велику частку мононенасичених жирів. Воно багате на олеїнову кислоту, яка може зменшити запалення в організмі. Це олія також корисно для серця.
Соняшникова олія Нерафіноване – для салатів, його при смаження не використовують. Дезодорований – найкращий варіант для термічної обробки, також для неї підійде рафінований.