Яка оливка корисніша?

Якщо говорити про користь свіжих та необроблених плодів, то кориснішими будуть зрілі оливки – тобто маслини завдяки високому вмісту у складі ненасичених жирів, вітамінів та мікроелементів. Такі плоди сприяють поліпшенню травлення та підвищують імунітет.

Натуральні оливки – криниця корисних речовин: в оливках є практично всі необхідні людині вітаміни та мікроелементи. Вони містяться вітаміни А, В1, В2, В3, В4, В5, В6, В9 (фолієва кислота), З, Е, До. Оливки містять такі елементи як натрій, кальцій, калій, магній, залізо, фосфор, мідь, цинк, селен.

Виходить, що різниця між ними полягає майже лише у смаку. І в маслинах, і в зелених оливки багато антиоксидантів, протизапальних речовин. Тому обидва різновиди оливок будуть корисні для кишківника. З погляду поживності в маслинах все-таки більше білка, а також лінолевої та олеїнової кислоти.

Здоров'я серця та судин Оливки і тут приходять на допомогу: олеїнова кислота, яка у великій кількості міститься в них, дозволяє регулювати рівень холестерину та захищати «поганий» холестерин від окиснення. Це довели бразильські та ізраїльські вчені.

loading
×