Яка олія шкідлива рафінована або нерафінована?

Рафінована олія не виділяє шкідливих канцерогенів., а також не піднесе неприємних сюрпризів: не димітиме і пінитися при жарінні. Нерафінована олія, на відміну від очищенішого продукту, проходить лише механічну фільтрацію.Feb 9, 2018

– Для смаження, особливо високотемпературної, однозначно краще рафіновані олії. Будь-яке суперкорисне та правильне олія холодного віджиму при сильному нагріванні руйнується і утворює багато поганого. Рафінований теж руйнується, але нагрівання має бути істотно вищим, на кухні такий рідко буває.

При систематичному вживанні рафінованої олії трансжири та канцерогени накопичуються в клітинах з часом деформуючи їх, тим самим викликаючи порушення в роботі та, як наслідок, різні хвороби: Гормональні збої Хвороби серця Атеросклероз

Деякі можуть бути дуже шкідливі для організму людини і мають протипоказання для певних категорій.Яка олія не можна використовувати при високих температурах:

  • Гірчичне
  • Конопляне
  • Кунжутне
  • З льону
  • Соняшникова
  • Ріпакове
  • Кукурудзяне
  • Гарбузове
loading
×