Яка прожарка стейка вважається ідеальною?

Зрештою, найсильніший ступінь прожарювання стейка – це Well Done (добре просмажений). Це вже повністю пропечене м'ясо, темно-коричневого кольору зовні та сіро-коричневе навіть у самому центрі. Температура при подачі становить приблизно 73 градуси. При цьому м'ясо виходить досить жорстким.

Самий популярний стейк з мармурової яловичини – це стейк рибай. Роблять його з товстого краю бичка, що розташовується на спинній частині тварини. Таке м'ясо має тонкі волокна, тому готовий стейк виходить досить м'яким та соковитим. На рибаї всі вкраплення розподілені дуже рівномірно та найбільш виражені.

Medium rare (стейки червоно-рожевого кольору всередині). Medium (середня прожарювання, найпопулярніший варіант). Medium well (добре просмажений стейк). Well done – повністю просмажені стейки (температура понад 65 ° C).

«Щоб прожарювання було якісним, стейк має бути не тонше трьох і не товщі за десять сантиметрів», — каже Кирило. Стандартна товщина стейка коливається в межах 3-5 см (у нашого шматка – 3,5 см).

loading
×