Яка шкода від кетчупу?

Зловживання гострими заправками може закінчитися пошкодженнями слизової оболонки шлунка і кишечника, як результат – гастрит і виразка. До того ж барвники часто викликають алергічні реакції, які проявляються у вигляді дерматитів та екзем.Dec 15, 2015

У традиційну рецептуру кетчупу зазвичай входить оцет чи інші кислоти. Тому соус знаходиться під забороною для тих, хто кого є захворювання шлунка та кишечника. З цієї причини він протипоказаний дітям.

Кетчуп не тільки в п'ять разів менш калорійний у порівнянні з майонезом. Від помідорів йому дісталася купа мікроелементів: наприклад, мідь, фосфор, залізо та вітамін В6. Лікопін, що міститься в томатах (якраз через нього помідори червоні) корисний для серцево-судинної системи.

Застосування Діапазон вживання кетчупу вкрай великий, його використовують як основний соус до головних страв з м'яса, додають у яєчню, намазують на хліб, подають з картоплею фрі. Мабуть, єдиний продукт, якого він не підійде це — риба. Для шашлику цей соус просто незамінний.

loading
×