Яка температура має бути при стерилізації інструментів?

Стерилізатор повинен бути попередньо розігрітий протягом не менше 30 хвилин. Стерилізація проводиться за температури 250°С, протягом 20 секунд.

Стерилізація – це теплова обробка продукту при температурі вище 100°С і при якій пригнічуються термофільні мікроорганізми, що викликають харчові отруєння. Режими стерилізації залежить від рН (кислотності) середовища продукту, його консистенції, обсягу, виду тари.

Сучасні моделі можуть нагріватися до 220 °C завдяки чому обробка відбувається швидше. Але фахівці все ж таки рекомендують стерилізувати інструменти при 180 °C так як це безпечніше для інструментів. Також, якщо ви використовуєте крафт пакети, вищий градус може призвести до їх перегорання.

Термічна стерилізація: Час обробки залежить від температури нагріву. При температурі 200°С час обробки становить 30 хвилин, при 180 ° С – 60 хвилин і при 160°С інструменти повинні оброблятися щонайменше 150 хвилин.

loading
×