Яка температура молока для опари?

Підігріти 100 мл молока (температура молока не повинна перевищувати 40 градусів, гарячіше молоко не дасть можливості дріжджам почати працювати і процес бродіння так і не почнеться, а отже і дріжджове тісто у нас не вийде), вилити в миску, додати цукор та живі дріжджі.

Недостатньо тепле молоко не дасть дріжджам збільшитися в обсязі, а надто гаряче зварить наші дріжджі і тісто буде зіпсовано (надалі воно не підніметься). У теплому молоці (температура 35-37 градусів) розчиняємо дріжджі, сіль, 1 столову ложку цукру і приблизно 1 склянку борошна.

Для дріжджових виробів рідина (молоко або вода) повинна бути підігрітій до 30-35 ºС. Адже якщо температура рідини буде нижчою або високою, дріжджі можуть втратити свою активність.

loading
×