Яка температура необхідна для зберігання м'яса?

При температурі – мінус 25 ° С зберігають: яловичину – 18 діб, свинину та баранину – 12, м'ясо птахів – 14, яловичі субпродукти – 10, свинячі субпродукти – 6, баранячі субпродукти – 8 діб. При мінус 20 ° С зберігають: яловичину – 14 діб, свинину – 7, баранину – 11, м'ясо птахів – 12, яловичі та баранячі субпродукти – 7, свинячі – 5 діб.

Заморожене м'ясо зберігають у камерах при температурі не вище -18 ° С, відносної вологості повітря -95-98%. В окремих випадках на холодильниках, які не мають технічних засобів для створення камери зберігання температури -18 ° С, допускається зберігання м'яса при температурі не вище від -12°С.

Охолоджене м'ясо і фарш зберігається свіжим при температурі 0 – +2 ° C приблизно добу. При цій же температурі найкраще розморожувати м'ясощоб воно залишилося соковитим. Великі нарізані шматки м'яса можна близько доби зберігати при температурі від +2 до +6°C, а заморожене м'ясо і фарш потрібно зберігати при -18°C.

Терміни зберігання м'яса в магазинах, де температура в холодильному устаткуванні становить близько 0°С, становлять не більше 5 діб, при температурі від 0°С до +6°С – до 3 діб, при температурі від +6 ° С до +8 ° С – до 2 діб.

loading
×