Яка температура потрібна для дозрівання сиру?

Для кожного сиру температура дозрівання може бути різною від 3 до 12 градусів. А вологість може варіюватися від 65 до 93%. Головне завдання таких кімнат – зробити так, щоб середовище дозрівання стало максимально близьким до природи і дало можливість розвиватися сирним бактеріям, які і надають сиру його неповторний смак.

необхідно підтримувати температурний режим на рівні 13-15 ° С, а відносну вологість повітря в межах 85-90%, далі дозрівання продукту здійснюється за температурних показників – 10-12 ° С і відносної вологості повітря 80-85%.

Як правило, тверді сири дозрівають або у спеціальних сирних печерах, або у спеціальних камерах. У цих приміщеннях повинні бути певні температурно-влажностные умови. Допустимий діапазон температур: 10-15°С. Вологість має бути досить висока, 75-90%.

Якщо сирна печера у вас організована в холодильнику, то там завжди будуть проблеми з рівнем вологості. У цьому випадку рекомендується використовувати пластиковий контейнер із кришкою, в якому буде дозрівати сир. На дно контейнера покладіть дренажний килимок (щоб забезпечити доступ повітря до нижньої поверхні сиру).

loading
×