Яка температура у крижаної оцтової кислоти?

Крижана кислота відрізняється різко вираженим запахом та кислим смаком. Випускається у формі кристалів чи безбарвної рідини. Кристали плавляться і стають рідиною при t+16,75°С, рідина закипає при t+118,1°С і легко спалахує (III клас небезпеки).

Оцтову кислотуконцентрація якої близька до 100% називають «крижаний». 70-80%-й водний розчин оцтової кислоти називають «оцтовий есенцією», а 3-15% – «оцтом».

Оцтова кислота крижана або реактив також називають етанова кислотаце прозора рідина із характерним запахом. Оцтова кислота крижана поєднується з багатьма розчинниками, добре розчиняє органічні сполуки, в ній розчиняються гази HF, HCl, HBr, HI та ін, гігроскопічна. Утворює азеотропні суміші.

Оцтова кислота, або оцтова есенція – це торгова назва оцтового розчину, та його концентрація становить 80%. У деяких країнах таку кислоту вже давно зняли із виробництва. Також ще існує крижана оцтова кислота (Безводна), яка має концентрацію 99-100%.

loading
×