Яка температура усередині хліба при випіканні?

Найпростіший спосіб – вимірювати у ньому температуру спеціальним термометром-щупом. Якщо температурі 96-98 градусів, хліб готовий, якщо нижче, потримати в духовці ще трохи.

Рекомендована температура Здебільшого ж звичний для нас хліб з пшеничного борошна випікається у температурному інтервалі від 200 до 270 градусів, при цьому булочки вагою до 100 грам піклуються при нижчою температурініж буханці вагою від 500 грам з аналогічного тіста.

Підготовлений хліб випікайте у розігрітій духовці 45-50 хв. Якщо кірка буде рум'янитися занадто інтенсивно, прикрийте верх хліба фольгою або зменшіть температуру до 200 °З. Форму вийміть із духовки, залиште на 5 хв., після чого акуратно перекладіть хліб на ґрати до повного остигання.

Ваш хліб у духовці. Як визначити його готовність? Перший спосіб – вимірювати у ньому температуру спеціальним термометром-щупом. Якщо температура 96-98 градусів, хліб готовий, якщо нижче, потримати в духовці ще трохи.

loading
×