Яке м'ясо найкраще підходить для стейку?

Класичні стейки готуються виключно з мармурової яловичини сухої чи вологої витримки. На вигляд стейку впливає те, з якої частини туші робиться вирізка. Найкращі стейки готуються з висівки середини спини. – Саме тут розташовуються найменш навантажені м'язи.

стейк рибай Найпопулярніший стейк з мармурової яловичини – це стейк рибай. Роблять його з товстого краю бичка, що розташовується на спинній частині тварини. Таке м'ясо має тонкі волокна, тому готовий стейк виходить досить м'яким та соковитим. На рибаї всі вкраплення розподілені дуже рівномірно та найбільш виражені.

Яловичина має бути темно-червоного кольору, баранина — світло-червоного, а свинина – рожевого. Чим блідіша м'ясо, тим сильніше воно жариться, але що темніше, то старша була тварина. М'язові волокна. Чим вони товщі, тим жорсткішим вийде стейк.

Яловичина стає найбільш ніжною у міру віддалення від рогів та копит. Тому преміальні стейки нарізаються зі спинної частини: товстий край, тонкий край і частина крижів.

loading
×