Яке м'ясо у форелі?

М'ясо форелі може бути різного кольору – від білого до жовтуватого або червоного, залежно від мінерального складу води та корму, яким харчувалася риба. Неповторну ніжність м'ясу форелі надають характерні для лососевих риб міжм'язові прошарки жиру.

Всім відомо, що форель – це представник сімейства лососевих риб, які мають червоне м'ясо, і тому, побачивши у себе на тарілці, у ресторані чи кафе, шматочок приготовленої форелі білого кольору починають уточнювати, а чи справді це та риба, яка була замовлена?

Відрізнити натуральну форель можна за оранжево-червоним кольором. При цьому саме м'ясо має бути напівпрозорим. Саме так звучить відповідь на найчастіше питання, якого кольору має бути м'ясо форелі.

Озерна райдужна форель має ніжно-рожевий, часто практично білий колір м'яса. У сьомги він більш червоного або навіть помаранчевого відтінку. Це зумовлено тим, що виробники часто використовують барвник, щоб зробити м'ясо Найпривабливішим споживачам.

loading
×