Яке м'ясо у вареній ковбасі?
– Яке м'ясо використовується для виробництва вареної ковбаси? – Залежно від сортності це може бути яловичина, конина, баранина, козлятина, телятина, свинина, шпик, м'ясо диких тварин. Скільки і чого береться, залежить від рецептури та сорту ковбаси.Apr 14, 2015
5 днів ago «Лікарська за ДСТУ» Перший варіант «докторський» не передбачав використання нічого, крім м'яса, спецій та консерванту (селітри): 15% яловичини вищого гатунку, 60% нежирної свинини, 25% жирної свинини (за ГОСТом це свинина, у якій жир становить половину обсягу).
Основна рецептура приготування вареної ковбаси вищого ґатунку включає: М'ясний фарш, шпик (до 95%); Яйця або меланж (від 3%);Меланж це заморожена яєчна маса.
- Крохмаль (до 5%);
- молоко (до 5%);
- Приправи (часник, кардамон, коріандр, чорний перець);
- Сіль.
«Натуральна ковбаса повинна бути зроблена з м'яса: свинини та яловичини, – пояснює Дмитро Козлов У ній має бути вода, сіль, спеції. До складу докторської також входять молоко та яйця. Це абетка натурального смаку.