Яке м'ясо збільшує холестерин?

Підвищено вміст насичених жирів та холестерину в переробленому м'ясі: шинці, сосисках, ковбасі, м'ясних консервах та копченостях. Навіть варена ковбаса без вкраплень шпику містить приховані жири.

Холестерин у продуктах

Найменування продуктівХолестерин
Яловичина80 мг
Курка80 мг
Сало яловиче60-140 мг
Сало свиняче70-100 мг

Замініть м'ясо на рибу, птицю, бобові (квасоля, сочевиця, горох). Перевагу віддавайте нежирним сортам м'яса, видаляйте з м'яса жир, а з курки – шкіру. Порції м'яса, риби або птиці повинні бути невеликими (90-100г у готовому вигляді), а червоне м'ясо (яловичину, баранину, свинину) краще готувати менше 2-х разів на тиждень.

Обмежте споживання продуктів із високим вмістом холестерину (жирні сорти м'яса, м'ясні субпродукти, яйця, вершкове масло, тверді сири, вершки, морозиво, риб'яча ікра, креветки, кальмари). Вживаєте продукти, багаті на клітковину (вівсяні висівки, вівсяні пластівці, коричневий рис і бобові).

loading
×