Яке найкраще молоко?
Якщо ви плануєте випити молоко в найближчі дні, краще купити пастеризоване. Його на заводі прогрівають за температури близько 70 °С — корисні властивості зберігаються, а шкідливі бактерії знищуються. Таке молоко зберігає всі корисні характеристики, але його потрібно зберігати у холодильнику лише в межах 5-10 діб.
В овечому молоці міститься у 2 рази більше білка, ніж у коров'ячому. Крім того, воно повне кальцію, фосфору, цинку, вітамінів групи B, вітаміну E та вітаміну D. Дослідження показують, що овече молоко сприяє зниженню рівня холестерину, артеріального тиску та зміцненню кісток.
Пастеризоване – найпопулярніший зараз вид молока, Воно обробляється всього кілька хвилин при температурі до 100 градусів Цельсія і практично не містить шкідливих бактерій, при практично повному збереженні корисних бактерій.