Яке вино можна декантувати?

Декантація робить краще червоні вина з насиченим смаком, причому не лише витримані (Bordeaux, Bourgogne, Vallee du Rhone, Vega Sicilia, Porto Vintage). Декантують та сухі білі вина, Ті, що витримані в бочках з дуба (Graves, Bourgogne, Vallee du Rhone, Val de la Loire).

Декантація дійсно необхідна лише червоним, найчастіше «старим» винам, у яких утворився осад. І так, робити це справді виправдано при світлі свічки, оскільки в її полум'ї осад помітний найкраще.

Більшість же червоних вин повинні провести декантері перед подачею від 20 хвилин до 2 годин. Визначити час декантування точніше можливо тільки після дегустації, під час якої ви можете відчути нехарактерні запахи, відчути різкість танінів або, навпаки, визначити, що в декантації немає необхідності.

Які вина наливають у декантер У першу чергу декантації підлягають витримані від 2 років і більше червоні бордоські вина, вина К'янті та Тоскани, вина з винограду сортів Мальбек, Сіра/Шираз, Пінотаж, Гренаж, Карменер, Каберне Совіньйон, а також вінтажні портвейни.

loading
×