Які ферменти розщеплюють білки?

Той, хто працює в шлунку пепсин разом з трипсином та іншими ферментами, що працюють у дванадцятипалій кишці. розщеплюють більшість харчових білків до амінокислот.

Пепсин – основний шлунковий фермент. Гідролітично розщеплює пептидні зв'язку денатурованих білків до пептидів. Виробляється в так званих «головних клітинах» у неактивній формі у вигляді пепсиногену, щоб запобігти самоперетравлюванню слизової оболонки шлунка.

Як організм отримує ферменти Ферменти для розщеплення білків, жирів та вуглеводів у порожнину 12-палої кишки виділяє підшлункова залоза. Розщеплення білків здійснює протеаза, вуглеводів – Амілаза, жирів – Ліпаза підшлункової залози за участю жовчі, що виробляється печінкою1, 4.

Для чого потрібні ферменти Вона виробляє кілька видів ферментів2: протеаза – сприяють перетравленню білків; ліпаза – обробляє жири; амілаза – розщеплює вуглеводи та глікоген.

loading
×