Які фрукти можна їсти при псоріазі?

З фруктів рекомендуються: яблука (печені), абрикоси, більшість ягід, вишня, фініки, інжир, виноград, грейпфрут, лимон, лайм, манго, нектарин, апельсин, папайя, персики, ананаси, чорнослив (дрібний), родзинки, ківі. Авокадо, журавлина, смородина, сливи та чорнослив (великий) можна, можливо у невеликих кількостях.

Налягайте на фрукти та фруктові соки. Журавлину, смородину, чорнослив, сливу, чорницю краще вживати в невеликих кількостях, червоний та білий виноград – з обережністю. Банани, сирі яблука та дині можна єале тільки ні з чим не змішуючи.

При псоріазі рекомендовано їсти: індичку, курку, нежирну баранину, жирну морську рибу в тушкованому або пропареному вигляді, свіжі та тушковані овочі (особливо приділити увагу моркві, селери, огіркам, батату стручкової квасолі, буряку, крес-салату, броколі) яйця.

М'ЯСО: Під забороною жирне м'ясо, качка, гусак, копченості та консерви. РИБА: Не можна вживати смажену рибу. ОВОЧІ: Важливо з раціону виключити картоплю, помідори, баклажани та болгарський перець. ФРУКТИ ТА ЙОГОДИ: Потрібно виключити з раціону цитруси, чорнослив, смородину, журавлину, сливи та чорницю.

loading
×