Які гриби можна їсти у сирому вигляді?

Це печериці, гливи, трюфелі, рижики та білі гриби. Рижики, напевно, взагалі єдині гриби, які можна їсти в сирому вигляді. Склад рудиків дуже багатий: свіжі гриби містять 90% води, 3% білків, 0,7% жиру, 2,4% вуглеводів, клітковину та мінеральні речовини.

Їстівні у сирому вигляді гриби: білий гриб, парасолька строката, лисичка жовта, печериця, глива, рудик, сироїжка харчова, молочай, трюфель, цезарський гриб, літній опінок, веселка в вигляді яйця, тремтіння, саркосцифа, саркосома, шиїтаке.

Тому тепличні гриби можна без побоювання вживати в їжу в сиром вигляді: додавати в салати, використовувати як начинку, або, за бажання, є як самостійне блюдо. При цьому не можна забувати про санітарно-гігієнічні правила обробки продуктів при приготуванні свіжих холодних закусок і салатів.

Гриби це їжа досить важка на нашого організму, теж те, що з'їсти раку з панцирем, вся справа в хітині. Дуже велике навантаження на залози, я б не радила, є їх сирими, в цілому скоротити їх у раціоні.

loading
×