Які є сири з пліснявою?

Камамбер, Брі, Брюш-де-Шевр, Камбоцола, Куломьє, Карре-де-л'Ест – всі вони з однієї родини. Загальна риса таких сирів – ароматна скоринка, утворена білою пліснявою та вершковим смаком.Jan 29, 2021

Сорти сирів Але насправді це зовсім не так, сьогодні виділяють чотири основні групи – з блакитною, білою, зеленою та червоною цвіллю. При цьому кожен сорт має індивідуальні органолептичні властивості, насичений або ніжний аромат.

Серед найзнаменитіших сортів сируде використовується блакитна пліснява, виділяють відомий Рокфор, італійську Горгонзолу та данську Данаблю. Вони можуть готуватися з коров'ячого або овечого молока та відрізняються жирністю та консистенцією. До цих пікантних сирів ідеально підійдуть насичені десертні вина.

М'які сири, такі як Брі, Камамбер, вершковий сир або Рікотта, слід викинути, якщо ви помітили на них пліснява. Крім того, будь-який тертий або розфарбований сирнезалежно від його типу, завжди слід викидати, якщо ви виявите на ньому грибок.

loading
×