Які є види прожарювання стейку?

Згідно з американською (але неофіційно прийнятою у всьому світі) системою класифікації, існує 7 ступенів прожарювання м'яса. Різниця між ними визначається виключно температурою у самому центрі стейку: Blue, або extra-rare.

Medium – класика приготування – м'ясо середньої прожарювання, це – кращий стейк. Він не сирий, кров не проступає, але м'якуш рожевий і ніжний, при натисканні виділяє сік. Корочка красива і хрумка. М'ясо постійно перевертається протягом 15-хвилинної смаження, прогрівається до 63 градусів.

Нарешті, найсильніший ступінь прожарювання стейка – це Well Done (добре просмажений). Це вже повністю пропечене м'ясо, темно-коричневого кольору зовні та сіро-коричневе навіть у самому центрі. Температура при подачі становить приблизно 73 градуси.

loading
×