Які хвороби можуть бути від сирої риби?

На території Російської Федерації реєструється ціла низка інвазійних хвороб людини, збудники яких – гельмінти або паразитичні черв'яки, що передаються людині через рибу та рибну продукцію. Найбільш поширеними гельмінтозами є: опісторхоз, дифілоботріоз, анізакідоз, клоноргосп.

Люди, які їдять сиру рибу, ризикують заразитися інфекційними хворобами, які викликають паразити та хвороботворні мікроорганізми Паразити проникають в організм ще живих риб. Наприклад, личинок широкого лентеця риби з'їдають разом із проміжними господарями — дрібними рачками.

Описторгосп та дифілоботріоз це глистяні захворювання людини і тварин, переносниками яких є річкова риба. Як можна заразитися цими захворюваннями? При вживанні в їжу сирої (патанка, струганіна), недостатньо обробленою, слабосолоною та в'яленою риби.

Описторгосп поширений на території Росії, України, Казахстану та країн Південно-Східної Азії. Зараженню схильна людина і рибоїдні тварини, у тому числі ведмеді. Зараження відбувається при їді сирий, слабосолоною або недостатньо термічно обробленою річковою риби сімейства коропових.

loading
×