Які кістки у тунця?

Скелет тунця містить хребтові та реберні кістки. Дрібні кісточки у спинній частині у нього відсутні. Це сприяє раціональному обробленню тушки, виробництву якісного філе та стейків з тунця.

Сама ж смачна і дорога частина тунця – торо – це черевце. Ніжний, м'який і буквально тане в роті.

Тунець – це низькокалорійний продукт, який містить лише близько 120 ккал на 100 г тунця. Крім того, в тунеці багато омега-3 та омега-6 жирних кислот, які особливо корисні для серцево-судинної системи, оскільки допомагають нам справлятися з холестерином, знижуючи ризик розвитку інфаркту та ймовірність утворення тромбів.

Однак, цінується тунець не тільки за свою експортну складову, так як м'ясо такої риби є цінним джерелом вітамінів і мікроелементів, більшість з яких людський організм не виробляє самостійно.

loading
×