Які креветки найкраще купувати?
Креветки не повинні являти собою змерзлий моноліт льоду, у вас має бути можливість розглянути кожну креветку. Велика кількість льоду або крижаної крихти говорить про неодноразове повторне заморожування. Такі креветки краще залишити в магазині.
Майте на увазі: за рідкісними винятками попередньо відварені креветки – рожевого кольору, свіжозаморожені – сіро-бурі (рекомендуємо купувати саме такі, вони корисніші і смачніше). Якісні креветки – Рівного кольору від хвоста і до голови (можуть продаватися і без голови).
Вибір креветок: нерозроблені, оброблені та очищені Нерозділені – дешевше. Але це не означає, що їх купувати вигідніше. на 1 кг очищених припадає близько 3 кг неочищених. Калібруються оброблені креветки так само поштучно, але не на кілограм, а на англійський фунт (454 грами).