Які крупи можна пророщувати?

Яке насіння можна пророщувати Ось список рослин, що використовуються в їжу у вигляді проростків: Зернобобові/бобові: люцерна, конюшина, пажитник, сочевиця, горох, нут, маш та соєві боби. Злакові: овес, пшениця, кукурудза, рис, ячмінь та жито; Круп'яні: кіноа, амарант та гречка.Dec 21, 2020

Зазвичай у їжу використовують пророщене насіння пшениці та деяких бобових культур (горох, люцерна, боби). Цей набір може бути значно розширений за рахунок використання насіння жита, гречки, гарбуза, соняшника, кунжуту, сої, квасолі, нуту, сочевиці та інших.

Не можна пророщувати для харчових цілей насіння пасльонових рослин – перець, томат, баклажани, картопля і т. д., на стадії проростання вони містять шкідливі речовини. Насіння Багато видів фруктів (груш, яблук та цитрусових) токсичні через невелику кількість амігдаліну, яку вони містять.

Для пророщування можна, можливо взяти майже будь-які насіння: брокколі, овес, ячмінь, кінзу, гірчицю, крес-салат, пшеницю, редис, сочевицю — список можна, можливо продовжувати нескінченно. Залежно від ваших смакових уподобань. Єдине, не можна пророщувати квасоля – в ній є отруйні речовини.

loading
×