Які макарони можна їсти за цукрового діабету другого типу?

Крупи при діабеті можуть бути будь-якими (крім манною), але каша має бути зварена на воді, розсипчаста. Макарони твердих сортів пшениці (класу А) та не розвареними, а з легкою твердинкою.

Відмінним вибором стануть макарони з цільнозерновий борошна (мають найнижчий глікемічний індекс, а значить засвоюються повільніше за інші сорти і не призводять до стрибків глікемії). Крім того, цільнозерновий продукт призводить до більш швидкого та тривалого насичення, запобігаючи переїданню.

Люди, які стежать за рівнем цукру в крові, повинні пам'ятати, які каші не можна їсти при діабеті 2 типу: з усіх видів пшеничного крупи, включаючи манку; будь-які каші швидкого приготування (мюслі, дрібні зернові пластівці);

Коли ви йдете в магазин за макаронами, звертайте знімання на склад продукту. Макарони повинні бути з твердих сортів пшениці та їсти їх можна, можливо буде не більше ніж 150 г без заправки. Погодьтеся, краще взагалі відмовитися від страви, якщо їсти доведеться так.

loading
×