19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Які мінерали у яловичині?
Харчова цінність та хімічний склад "Яловичина, вирізка".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Вітамін В1, тіамін | 0.12 мг | 8% |
Вітамін В2, рибофлавін | 0.23 мг | 12.8% |
Вітамін В4, холін | 70 мг | 14% |
Вітамін В5, пантотенова | 0.6 мг | 12% |
Користь яловичини для організму обумовлена наявністю вітамінів Е, В1, В2, В5, В9, РР. Крім того, в ній міститься біотин, що благотворно впливає на шкіру, нігті та волосся, а також натуральний антидепресант холін, що нормалізує обмін речовин.
Яловичина займає лідируючу позицію за вмістом білків (20%) та останні місця – за кількістю жирів. Також у її складі є вітаміни Е та Н, всі вітаміни групи В, амінокислоти, фермент бета-аланін, олеїнова кислота, пурини, мікро- та макроелементи (особливо багато заліза).