Які найкраще вибрати креветки?
Майте на увазі: за рідкісними винятками попередньо відварені креветки – рожевого кольору, свіжозаморожені – сіро-бурі (рекомендуємо купувати саме такі, вони корисніші і смачніше). Якісні креветки – Рівного кольору від хвоста і до голови (можуть продаватися і без голови).
Вибір креветок: нерозроблені, оброблені та очищені Нерозділені – дешевше. Але це не означає, що їх купувати вигідніше. на 1 кг очищених припадає близько 3 кг неочищених. Калібруються оброблені креветки так само поштучно, але не на кілограм, а на англійський фунт (454 грами).
90/120 або більше – це найдрібніші особини, у кілограмі продукту з таким маркуванням буде 90 і більше рачків. 70/90 або 50/70 — креветки середнього розміру. 40/60 – великий розмір для диких креветок. 30/40 – це найбільші дикі креветки.