Які оливки корисні?
ЯКІ ОЛИВКИ КОРИСНІШЕ? Якщо говорити про корисність зелених та чорних оливок, то варто звернути увагу на маслини. Саме з них роблять оливкову олію, і саме в їхньому складі дуже багато корисних речовин. Оливки в цьому сенсі трохи поступаються маслинам. May 13, 2022
Якщо говорити про користь свіжих та необроблених плодів, то корисніше будуть зрілі оливки – тобто маслини завдяки високому вмісту у складі ненасичених жирів, вітамінів та мікроелементів. Такі плоди сприяють поліпшенню травлення та підвищують імунітет.
Виходить, що різниця між ними полягає майже лише у смаку. І в маслинах, і в зелених оливки багато антиоксидантів, протизапальних речовин. Тому обидва різновиди оливок будуть корисні для кишківника. З погляду поживності в маслинах все-таки більше білка, а також лінолевої та олеїнової кислоти.
Норма вживання оливок На жаль, нам не вдалося знайти наукових досліджень на цю тему, а рекомендації дієтологів різняться: одні радять їсти 15–20 плодів у день, інші – не більше 5. Головне, що слід брати до уваги людям, які не мають алергії на оливки, – це обмеження щодо вживання солі.