Які овочі містять цукор?

Найсолодшим овочом є гарбуз, кількість цукру у ній сягає 32%. Приблизно стільки ж цукру міститься у солодких винних сортах винограду. Найбільш солодкими є гарбузи з Азії.

Також експерт перерахувала продукти, в яких цукру майже ні. У тому числі опинилися овочі, саме огірки, селера, солодкий перець, баклажани і кабачки. До цього ж списку потрапили ягоди, точніше малина та полуниця, а також фрукти: зелені яблука, помело, грейпфрут, несолодкі груші та сливи.

Усе фрукти містять прості цукру (глюкоза, Фруктоза, сахароза). Наприклад, у яблуках та грушах міститься більше фруктози (до 5 г) та менше глюкози (До 2 г). А ось у вишні, черешні, винограді – навпаки, більше глюкози (До 5-7 г) і менше фруктози. Присутня в ягодах та фруктах і сахароза (глюкоза + Фруктоза).

loading
×