Які овочі можна їсти перед колоноскопією?

Їжа має бути в протертому вигляді, може тільки в першу добу підготовки містити протерті овочі (буряк і морква), рибу, паштет із печінки, м'ясо (варена курка, відварене нежирне м'ясо). Далі – повний виняток з раціону всіх овочів у будь-якому вигляді.

Меню на 3 дня перед колоноскопією кишечника

  • сніданок – гречана каша, зелений чай;
  • обід – овочевий бульйон, котлета з індички на пару, вода без газу;
  • полуденок – знежирений йогурт;
  • вечеря – тріска на пару, рис, відвар шипшини.

За 3 дні до колоноскопії:

  • Курячий бульйон з додаванням картоплі, цибулі, моркви та вермішелі з борошна найвищого гатунку. Суп має бути не пряним та не гострим. Заборонено додавати трави та дрібні спеції.
  • Відварена нежирна риба, наприклад, тріска з відвареною картоплею (без шкірки).
  • Чай, сік чи компот (прозорий без м'якоті).
loading
×