Які плоди належать до типу яблуко?
Яблуко (лат. pomum) — багатонасінний плід, що не розкривається, характерний для рослин підродини Яблуневі сімейства Рожеві (такий тип плоду, зокрема, мають яблуня, груша, кизильник, глід, мушмула, айва, горобина). У вузькому значенні – плід яблуні домашньої.
Саме такі сорти ми цілий рік зустрічаємо у магазинах.
- Яблука Голден
- Яблука Гала
- Яблука Чорний принц
- Яблука Карамелька
- Яблука Спартан
- Яблука Фуджі
- Яблука Ренет Симиренко
- Яблука Хоней Крісп
Яблуко – Соковитий плід яблуні, який вживається в їжу у свіжому та запеченому вигляді, служить сировиною в кулінарії та для приготування напоїв. Найбільшого поширення набула яблуня домашня, рідше вирощують яблуню сливолисту.
Корисне яблуко містить: вода – 80-90%; клітковина – 0,6%; цукор – 5-15%; каротин; пектин – 0,27%; крохмаль – 0,9%; фолієва та органічні кислоти; вітаміни – А, В1, В2, В3, С, Е, Р, РР, К; мікроелементи – натрій, фосфор, калій, сірка, мідь, цинк, кальцій, алюміній, фтор, хром, залізо, магній, молібден, нікель, бор, …