Які плоди належать до типу яблуко?

Яблуко (лат. pomum) — багатонасінний плід, що не розкривається, характерний для рослин підродини Яблуневі сімейства Рожеві (такий тип плоду, зокрема, мають яблуня, груша, кизильник, глід, мушмула, айва, горобина). У вузькому значенні – плід яблуні домашньої.

Саме такі сорти ми цілий рік зустрічаємо у магазинах.

  • Яблука Голден
  • Яблука Гала
  • Яблука Чорний принц
  • Яблука Карамелька
  • Яблука Спартан
  • Яблука Фуджі
  • Яблука Ренет Симиренко
  • Яблука Хоней Крісп

Яблуко – Соковитий плід яблуні, який вживається в їжу у свіжому та запеченому вигляді, служить сировиною в кулінарії та для приготування напоїв. Найбільшого поширення набула яблуня домашня, рідше вирощують яблуню сливолисту.

Корисне яблуко містить: вода – 80-90%; клітковина – 0,6%; цукор – 5-15%; каротин; пектин – 0,27%; крохмаль – 0,9%; фолієва та органічні кислоти; вітаміни – А, В1, В2, В3, С, Е, Р, РР, К; мікроелементи – натрій, фосфор, калій, сірка, мідь, цинк, кальцій, алюміній, фтор, хром, залізо, магній, молібден, нікель, бор, …

loading
×