Які погані?

До нейтральних харчових добавок відносяться:

  • Е140 (Хлорофіл) – безпечний для здоров'я людини барвник.
  • Е202 (Сорбінова кислота) – добавка, що пригнічує зростання цвілі продуктів. …
  • Е260 (Оцтова кислота) – поширений регулятор кислотності. …
  • Е330 (Лімонна кислота) – багатофункціональна харчова добавка.

Що у них? Е331, Е339, Е452. Останній із названих, Е452, перешкоджає засвоєнню організмом кальцію та заліза, перші два – це солі лимонної кислоти, штучні стабілізатори. При виробництві їх можливе використання генетично видозмінених продуктів.

Список небезпечних та безпечних Е кодів

E100 – E182барвники
E300 – E391антиокислювачі, регулятори кислотності
E400 – E481стабілізатори, емульгатори, загусники
E500 – E585різні
E600 – E637підсилювачі смаку та аромату
loading
×