Які правила розсаджування за столом ви знаєте?

При розсаджування за столом чергування чоловіків та жінок – обов'язково. Гостей за столом слід розсаджувати з огляду на спільність їх інтересів. Головного гостя за столом завжди розміщують праворуч від господаря або навпроти нього, обличчям до вікна чи дверей. Гість-іноземець завжди у пріоритеті, порівняно з гостем-співвітчизником.Oct 19, 2016

Правила поведінки за столом

  • За стіл необхідно сідати із чистими руками. …
  • Сидіти за столом необхідно на зручну відстань один від одного. …
  • Слідкуйте за своєю посадкою за столом. …
  • Не витягуйте ноги під столом.
  • Серветку необхідно покласти на коліна, і підносити її до рота, коли в цьому виникає потреба.

Правила етикету

  • Перед їжею розстеліть тканинну серветку на колінах, щоб випадково не забруднити одяг. …
  • Не прийнято за столом розмахувати чи грати столовими приладами, серветкою.
  • Не можна класти лікті на стіл — спираються об край столу зап'ястями. …
  • Їжте не поспішаючи, беззвучно, не сьорбаючи і не смакуючи голосно, не чавкаючи.

Існують загальні правила: гостей намагаються розсадити через одного – чоловік/жінка. Кавалер сідає ліворуч від жінки. Простежте, щоб на краю столу не виявилася жінка. І ще один нюанс – малознайомих гостей можна посадити поряд, щоб вони познайомились та поспілкувалися.

loading
×